×
Home Nieuws Livescore

Benfica ontkent beschuldigingen matchfixing na onderzoek in Portugal.

Benfica ontkent beschuldigingen matchfixing na onderzoek in Portugal.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 21:08 uur

In Portugal is voetbalclub Benfica in het middelpunt van een storm van beschuldigingen beland. De club uit Lissabon wordt geconfronteerd met een aanklacht die hen beticht van mogelijke betrokkenheid bij matchfixing gedurende de periode van 2016 tot 2019. Deze beschuldigingen hebben geleid tot een verplichting voor de club om zich te verantwoorden voor de Portugese autoriteiten.

Benfica heeft inmiddels gereageerd op de aantijgingen en erkent dat er in die jaren inderdaad een onderzoek naar matchfixing heeft plaatsgevonden. Echter, de club benadrukt dat de beschuldigingen volgens hen ongegrond zijn en dat er geen bewijs is dat hun betrokkenheid aantoont. Deze verklaring is naar buiten gebracht via de Portugese omroep RTP, die het nieuws als eerste meldde.

De zaak heeft inmiddels veel aandacht getrokken in de Portugese media en onder voetbalfans. Matchfixing is een ernstig vergrijp dat de integriteit van de sport ondermijnt, en de beschuldigingen tegen een prominente club als Benfica zorgen voor veel beroering. De komende tijd zal moeten blijken of de aanklacht standhoudt en welke gevolgen dit kan hebben voor de club en het Portugese voetbal in het algemeen.