×
Home Nieuws Livescore

Thomas Tuchel aangesteld als nieuwe bondscoach van Engeland.

Thomas Tuchel aangesteld als nieuwe bondscoach van Engeland.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 19:48 uur

Het is officieel: Thomas Tuchel neemt het roer over als bondscoach van het Engelse nationale elftal. Dit nieuws werd dinsdagavond naar buiten gebracht door The Times. De Duitse trainer treedt in de voetsporen van Gareth Southgate, die het team de afgelopen jaren onder zijn hoede had.

Tuchel, bekend om zijn tactische scherpte en innovatieve benadering van het spel, heeft een indrukwekkend cv opgebouwd in het internationale voetbal. Na succesvolle periodes bij clubs als Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea, waar hij de Champions League won, staat hij nu voor een nieuwe uitdaging op het internationale toneel.

De keuze voor Tuchel komt op een moment dat het Engelse elftal zich voorbereidt op belangrijke toernooien. De verwachtingen zijn hooggespannen, en de hoop is dat de Duitser zijn ervaring en visie kan inzetten om Engeland naar nieuwe successen te leiden. Fans en analisten kijken reikhalzend uit naar de eerste wedstrijden onder zijn leiding, benieuwd naar de veranderingen die hij zal doorvoeren.

Met deze benoeming begint een nieuw hoofdstuk voor het Engelse voetbal, en de komende maanden zullen uitwijzen hoe Tuchel zijn stempel op het team zal drukken. De voetbalwereld kijkt met grote belangstelling toe.