×
Home Nieuws Livescore

Florian Wirtz geblesseerd na duel tegen Oranje: enkelproblemen.

Florian Wirtz geblesseerd na duel tegen Oranje: enkelproblemen.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 18:08 uur

Bayer Leverkusen heeft te maken met een tegenvaller: Florian Wirtz heeft een blessure aan zijn enkel opgelopen tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Nederland, die eindigde in een 1-0 overwinning voor Oranje. De 21-jarige middenvelder, die als een van de grootste talenten van zijn generatie wordt beschouwd, begon de wedstrijd in de basis. Helaas moest hij na de eerste helft het veld verlaten vanwege de blessure.

De blessure van Wirtz is een flinke domper voor zowel zijn club als het Duitse nationale team. Zijn afwezigheid zal ongetwijfeld een impact hebben op de komende wedstrijden van Bayer Leverkusen, die sterk afhankelijk zijn van zijn creativiteit en spelinzicht op het middenveld. De medische staf van de club zal de komende dagen druk bezig zijn om de ernst van de blessure te beoordelen en een herstelplan op te stellen.

Voor Wirtz zelf is het een teleurstellende wending in een seizoen dat veelbelovend begon. De jonge speler heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld tot een sleutelspeler en zijn afwezigheid zal zeker gevoeld worden. Fans en teamgenoten hopen op een spoedig herstel, zodat hij snel weer zijn stempel kan drukken op het veld. In de tussentijd zal Leverkusen moeten zoeken naar alternatieven om het gat dat Wirtz achterlaat op te vullen.