×
Home Nieuws Livescore

Van Basten geïrriteerd: Ronaldo vergeet Leão na goal te bedanken.

Van Basten geïrriteerd: Ronaldo vergeet Leão na goal te bedanken.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 15:16 uur

Afgelopen weekend was Marco van Basten niet te spreken over het gedrag van Cristiano Ronaldo tijdens de wedstrijd tegen Polen. De Portugese ster scoorde de tweede treffer voor zijn team, na een uitstekende assist van Rafael Leão. Ondanks deze belangrijke bijdrage van zijn teamgenoot, bleef een blijk van waardering van Ronaldo uit.

Van Basten, die bekendstaat om zijn uitgesproken meningen, uitte zijn ongenoegen over de houding van Ronaldo. Volgens de Nederlandse voetballegende is het belangrijk om als speler je teamgenoten te erkennen en te waarderen, vooral wanneer zij een cruciale rol spelen in het succes van het team. Het gebrek aan een simpel bedankje van Ronaldo werd door Van Basten als een gemiste kans gezien om teamgeest te tonen.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-3 overwinning voor Portugal, maar de discussie over Ronaldo's gedrag bleef nazinderen. Veel voetbalfans en analisten vroegen zich af of de sterspeler zich meer bewust moet zijn van zijn invloed op het team en het belang van samenwerking. Het incident heeft in ieder geval de aandacht gevestigd op de dynamiek binnen het Portugese elftal en de rol van leiderschap en sportiviteit in het moderne voetbal.