×
Home Nieuws Livescore

Stekelenburg: Verbruggen had vaker voor lange bal moeten kiezen.

Stekelenburg: Verbruggen had vaker voor lange bal moeten kiezen.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 11:08 uur

Tijdens de recente interland tussen Nederland en Duitsland viel het Maarten Stekelenburg op dat Bart Verbruggen, de doelman van Oranje, een sterke voorkeur had voor het opbouwen van achteruit. Hoewel Stekelenburg, zelf een ervaren oud-doelman van het Nederlands elftal, begrip toont voor de keuzes van Verbruggen, ziet hij ook ruimte voor verbetering.

Stekelenburg benadrukt dat hij Verbruggen niets kwalijk neemt. Hij begrijpt dat moderne keepers vaak worden aangemoedigd om het spel van achteruit op te bouwen, maar hij is van mening dat er momenten waren waarop een lange bal een betere optie zou zijn geweest. Volgens Stekelenburg kan het variƫren van speelstijl niet alleen de voorspelbaarheid verminderen, maar ook de druk op de verdediging verlichten.

De oud-international wijst erop dat het belangrijk is voor een keeper om flexibel te zijn in zijn spel. Door af en toe te kiezen voor een lange bal, kan een doelman het team helpen om snel van verdediging naar aanval over te schakelen. Stekelenburg hoopt dat Verbruggen in de toekomst meer balans zal vinden tussen het opbouwen van achteruit en het spelen van de lange bal, wat volgens hem de algehele dynamiek van het team ten goede kan komen.