×
Home Nieuws Livescore

De Vrij mist Van Dijk, maar wijst naar zelfreflectie basisspelers.

De Vrij mist Van Dijk, maar wijst naar zelfreflectie basisspelers.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 09:16 uur

In de recente confrontatie met Duitsland voelde Stefan de Vrij de afwezigheid van Virgil van Dijk, die door een schorsing niet op het veld stond. De Vrij, die zijn verdedigende kwaliteiten inzet bij Internazionale, merkte dat de aanwezigheid van de aanvoerder gemist werd. Van Dijk, bekend om zijn leiderschap en verdedigende kracht, is vaak een steunpilaar voor het team.

Ondanks het gemis van Van Dijk, benadrukt De Vrij dat de focus van de spelers vooral op hun eigen prestaties moet liggen. Hij vindt dat de basisspelers van de wedstrijd op maandag vooral kritisch naar hun eigen spel moeten kijken. Het is volgens hem essentieel dat ieder teamlid zijn verantwoordelijkheid neemt en zich blijft ontwikkelen, ongeacht wie er wel of niet op het veld staat.

De Vrij's opmerkingen onderstrepen het belang van zelfreflectie binnen het team. Hoewel de aanwezigheid van een ervaren speler als Van Dijk een verschil kan maken, is het cruciaal dat de rest van de selectie ook zonder hem op topniveau presteert. Het is een oproep aan zijn medespelers om zich niet te verschuilen achter de afwezigheid van een leider, maar juist te groeien in hun eigen rol binnen het team.