×
Home Nieuws Livescore

Hans Kraay jr.: Oranje zakt volledig door het ijs.

Hans Kraay jr.: Oranje zakt volledig door het ijs.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2024 00:08 uur

Na de teleurstellende nederlaag van het Nederlands elftal tegen Duitsland in de Nations League, heeft Hans Kraay junior zijn ongezouten mening gegeven over de prestaties van Oranje. De analist was niet mild in zijn oordeel en liet geen spaan heel van het team.

In zijn analyse benadrukte Kraay dat het Nederlandse team als collectief faalde. Volgens hem was er geen enkele speler die boven zichzelf uitstak, en het leek alsof de ploeg niet in staat was om als eenheid te opereren. De wedstrijd, die eindigde in een 1-0 verlies voor Nederland, liet volgens Kraay duidelijk zien dat er nog veel werk aan de winkel is voor de bondscoach en zijn staf.

Kraay wees ook op het gebrek aan creativiteit en daadkracht in het spel van Oranje. Hij vond dat het team te voorspelbaar was en dat er te weinig initiatief werd genomen om de Duitse verdediging echt onder druk te zetten. Deze kritiek kwam niet alleen voort uit de teleurstellende uitslag, maar ook uit de manier waarop het team zich presenteerde op het veld.

De analist sloot zijn betoog af met de opmerking dat er snel veranderingen moeten worden doorgevoerd als Nederland een rol van betekenis wil spelen in toekomstige toernooien. Het is duidelijk dat Kraay vindt dat er een frisse wind nodig is binnen het team om weer op het hoogste niveau te kunnen presteren.