×

De Ligt verrast als middenvelder bij Bayern München

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 21:16 uur

In een verrassende zet verscheen Matthijs de Ligt opnieuw als een middenvelder op het veld voor Bayern München tijdens hun 2-2 gelijkspel tegen Bayer Leverkusen. Bij het Duitse Sport1 gaf hij een inkijkje in zijn rol.

Met nog vijf minuten te spelen tegen Leverkusen, betrad De Ligt het veld, waarna Bayern-middenvelder Leon Goretzka minder dan een minuut later zijn team op voorsprong bracht. In de diepste blessuretijd wist Alejandro Grimaldo echter op prachtige wijze de gelijkmaker binnen te schieten.

Na de wedstrijd werd de verdediger van het Nederlands elftal gevraagd waarom hij zijn basisplaats had verloren. "Dat weet ik niet, dat moet je aan de trainer vragen. Ik doe wat de trainer wil en in de laatste twee wedstrijden heb ik daarom als controleur gespeeld", aldus De Ligt. "Het enige wat ik kan doen, is mijn best doen. De trainer bepaalt." Als voormalig Ajacied speelde De Ligt in zijn jeugd vaak als controlerende middenvelder. "Als verdediger is invallen moeilijker", voegde De Ligt eraan toe. "Op die positie moet je geconcentreerder zijn."