×
Home Nieuws Livescore

FC Twente reageert op racistische bejegening Ajax-speler, dader geïdentificeerd

FC Twente reageert op racistische bejegening Ajax-speler, dader geïdentificeerd
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 21:00 uur

In een opmerkelijke wending heeft FC Twente gereageerd op een verontrustend incident dat zich heeft voorgedaan tijdens de recente wedstrijd tegen Ajax. Een speler van Ajax, Brian Brobbey, werd het slachtoffer van racistische bejegening. De club heeft bevestigd dat de identiteit van de dader is achterhaald.

Dit is niet de eerste keer dat Brobbey te maken heeft gehad met dergelijk gedrag. Na de vorige ontmoeting tussen FC Twente en Ajax werd hij ook al racistisch bejegend. RTV Oost had al gemeld dat de dader was geïdentificeerd en nu bevestigt FC Twente dit nieuws. De club heeft aangekondigd dat Ajax aangifte zal doen en dat de dader strafrechtelijk zal worden vervolgd. Bovendien zal de persoon in kwestie onmiddellijk een stadionverbod krijgen.

In een gebaar van solidariteit en verontschuldiging heeft technisch directeur Arnold Bruggink namens FC Twente persoonlijk zijn excuses aangeboden aan Brobbey in de spelersbus van Ajax. "We betreuren ten zeerste dat dit na de wedstrijd heeft plaatsgevonden. Dit gedrag past absoluut niet bij FC Twente", aldus de club in een officiële verklaring.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit niet de eerste keer is dat FC Twente te maken heeft met racistische incidenten. Vorig seizoen vond er ook al een incident plaats buiten het stadion, waarbij Brobbey het slachtoffer was. Destijds reageerde Steven Berghuis met een vuistslag op de racistische bejegening. Berghuis kreeg hiervoor destijds een schorsing van drie wedstrijden.

Ondanks dit onacceptabele gedrag heeft FC Twente de wedstrijd tegen Ajax gewonnen met 3-1. Brobbey was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van Ajax. De club hoopt dat dit incident zal leiden tot een grotere bewustwording en actie tegen racisme in het voetbal.