×
Home Nieuws Livescore

PSV-fans uitgesloten van Champions League-duel in Parijs.

PSV-fans uitgesloten van Champions League-duel in Parijs.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2024 21:16 uur

PSV moet het volgende week dinsdag stellen zonder de steun van hun trouwe aanhang in Parijs. De Franse autoriteiten hebben namelijk besloten dat supporters van de Eindhovense club niet welkom zijn bij de Champions League-confrontatie met Paris Saint-Germain. Deze beslissing is een flinke klap voor de club en haar fans.

De maatregel komt als een verrassing voor velen, aangezien PSV-fans bekendstaan om hun passie en loyaliteit. Hun aanwezigheid in het Parc des Princes zou ongetwijfeld voor een extra stimulans hebben gezorgd voor de spelers op het veld. Nu zullen de spelers het moeten doen zonder de vocale steun van hun supporters in het stadion.

De reden achter het besluit van de Franse autoriteiten is nog niet volledig duidelijk, maar het lijkt erop dat veiligheidsredenen een rol spelen. In het verleden zijn er vaker restricties opgelegd aan supporters van buitenlandse clubs, vooral bij wedstrijden met een verhoogd risico op ongeregeldheden.

PSV zal zich nu moeten concentreren op de wedstrijd zelf, zonder de gebruikelijke steun van hun fans in de tribunes. De club hoopt dat de supporters vanuit Nederland hun team op andere manieren zullen aanmoedigen, bijvoorbeeld door massaal voor de televisie te zitten en hun steun via sociale media te laten blijken.