×
Home Nieuws Livescore

Mendy eist miljoenen van City wegens vermeende ongelijke behandeling.

Mendy eist miljoenen van City wegens vermeende ongelijke behandeling.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2024 19:48 uur

Voormalig Manchester City-verdediger Benjamin Mendy heeft een juridische claim ingediend tegen zijn oude club, waarin hij een bedrag van ongeveer elf miljoen pond eist. De Fransman stelt dat Manchester City hem onrechtvaardig heeft behandeld door zijn salaris in te houden na beschuldigingen van verkrachting die enkele jaren geleden tegen hem werden geuit.

Mendy, die inmiddels is vrijgesproken van alle aanklachten, beweert dat hij oneerlijk is behandeld in vergelijking met andere spelers binnen de club. Volgens hem namen meerdere teamgenoten deel aan dezelfde extravagante feesten, die vaak een dubieuze reputatie hadden, maar zij bleven buiten schot en ondervonden geen gevolgen voor hun gedrag.

De zaak heeft de aandacht gevestigd op de manier waarop clubs omgaan met disciplinaire kwesties en de vraag of er sprake is van gelijke behandeling binnen teams. Mendy's juridische stappen tegen Manchester City kunnen mogelijk een precedent scheppen voor andere spelers die zich in vergelijkbare situaties bevinden. Terwijl de zaak zich verder ontwikkelt, blijft de voetbalwereld nauwlettend toekijken hoe deze kwestie zich zal ontvouwen.