×
Home Nieuws Livescore

Eredivisie CV steunt klacht tegen FIFA's kalenderbeleid.

Eredivisie CV steunt klacht tegen FIFA's kalenderbeleid.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2024 17:48 uur

De Eredivisie CV heeft zich achter de klacht geschaard die zowel FIFPRO als de organisatie van Europese competities deze week bij de Europese Commissie heeft ingediend tegen de FIFA. De klacht richt zich op het gebrek aan inspraak van clubs en competities bij het opstellen van de internationale speelkalender door de wereldvoetbalbond.

Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, uitte zijn bezorgdheid over de manier waarop de FIFA momenteel te werk gaat. Volgens hem worden belangrijke belanghebbenden, zoals clubs en nationale competities, onvoldoende betrokken bij beslissingen die grote invloed hebben op hun planning en functioneren. Dit gebrek aan overleg kan leiden tot overbelasting van spelers en verstoring van nationale competities.

De klacht bij de Europese Commissie benadrukt de noodzaak voor een meer inclusieve benadering bij het opstellen van de speelkalender. FIFPRO en de organisatie van Europese competities pleiten voor een systeem waarin de belangen van alle betrokken partijen worden meegenomen. De Jong hoopt dat deze stap zal leiden tot een herziening van de huidige werkwijze van de FIFA, zodat er in de toekomst meer rekening wordt gehouden met de input van clubs en competities.

Met deze gezamenlijke actie willen de betrokken organisaties een signaal afgeven dat de huidige situatie niet langer houdbaar is. Ze roepen de Europese Commissie op om in te grijpen en ervoor te zorgen dat de FIFA haar beleid aanpast, zodat er een eerlijker en transparanter proces ontstaat voor het vaststellen van de internationale voetbalagenda.