×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez kraakt Ajax af na nederlaag bij FC Twente

Kenneth Perez kraakt Ajax af na nederlaag bij FC Twente
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 20:48 uur

Voormalig profvoetballer Kenneth Perez heeft in het populaire ESPN-programma Dit was het Weekend zijn ongezouten mening gegeven over de prestaties van Ajax. Zowel de spelers als de technische staf kregen harde kritiek te verduren na de nederlaag tegen FC Twente.

Perez liet er geen gras over groeien en omschreef de prestatie van Ajax als "zeer teleurstellend". Hij uitte zijn twijfels over zowel de aankopen als het tactisch vermogen van de staf en spelers. Volgens de Deen ontbrak het aan duidelijkheid en communicatie binnen het team. Hij verbaasde zich over het gebrek aan druk zetten op het middenveld en het feit dat de spelers van Ajax geen idee leken te hebben waar ze naartoe moesten bewegen.

Opvallend genoeg haalde Perez ook oud-collega Hedwiges Maduro aan, die naar verluidt was aangetrokken vanwege zijn tactische inzicht. Perez vond het onbegrijpelijk dat er slechts twee keer met elkaar was getraind en dat er niet meer aandacht was besteed aan het overbrengen van de gewenste speelstijl. Hij benadrukte dat dit juist cruciaal is wanneer je te maken hebt met veel internationals in het team.

De voormalige voetballer wees ook naar de verantwoordelijkheid van de technische staf bij Ajax. Hij vroeg zich af waarom spelers, die voor veel geld zijn aangetrokken en bovengemiddeld talent hebben, niet begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Volgens Perez is het de taak van de trainers en staf om dit duidelijk te maken, bijvoorbeeld door middel van beeldmateriaal.

Al met al plaatste Perez dus de nodige vraagtekens bij de prestaties van Ajax en legde hij de verantwoordelijkheid bij zowel de spelers als de technische staf. Het is duidelijk dat er volgens hem nog veel werk aan de winkel is om de gewenste speelstijl en prestaties te bereiken.