×
Home Nieuws Livescore

FIFPRO en Europese competities klagen FIFA aan in Brussel.

FIFPRO en Europese competities klagen FIFA aan in Brussel.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2024 16:16 uur

Maandag hebben de FIFPRO en de organisatie van Europese voetbalcompetities een belangrijke juridische stap gezet tegen de wereldvoetbalbond FIFA. In Brussel, het hart van de Europese politiek, hebben zij een formele klacht ingediend bij de Europese Commissie. De kern van hun bezwaar is de steeds drukkere wedstrijdkalender, een kwestie die al lange tijd voor onrust zorgt binnen de voetbalwereld.

De overvolle speelschema's zijn een bron van zorg voor spelers, clubs en competities. De FIFPRO, die de belangen van professionele voetballers wereldwijd behartigt, en de Europese competities zijn van mening dat de huidige kalender niet alleen de fysieke en mentale gezondheid van spelers in gevaar brengt, maar ook de kwaliteit van het spel beïnvloedt. Ze stellen dat de FIFA onvoldoende rekening houdt met de impact van hun beslissingen op de dagelijkse praktijk van het voetbal.

De klacht bij de Europese Commissie is een poging om verandering af te dwingen. De betrokken organisaties hopen dat de Commissie zal ingrijpen en de FIFA zal aansporen om de kalender te herzien. Ze pleiten voor een meer gebalanceerde planning die de belangen van alle betrokken partijen beter in acht neemt. Het is nu aan de Europese Commissie om te bepalen of zij deze zaak verder zal onderzoeken en welke stappen eventueel genomen zullen worden.