×
Home Nieuws Livescore

Duitse bond wil Nagelsmann langer als bondscoach behouden.

Duitse bond wil Nagelsmann langer als bondscoach behouden.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2024 14:56 uur

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft zijn zinnen gezet op een langdurige samenwerking met bondscoach Julian Nagelsmann. Hoewel de huidige overeenkomst van de 37-jarige trainer nog doorloopt tot juli 2026, is de DFB vastberaden om hem ook na het Wereldkampioenschap van dat jaar aan het roer van die Mannschaft te houden.

Nagelsmann, die bekendstaat om zijn innovatieve aanpak en tactische scherpzinnigheid, heeft indruk gemaakt sinds zijn aanstelling. De DFB ziet in hem de ideale persoon om de nationale ploeg naar nieuwe hoogten te leiden, zelfs voorbij het WK van 2026. Zijn visie en leiderschap worden als cruciaal beschouwd voor de toekomst van het Duitse voetbal.

De beslissing om Nagelsmann langer aan te houden, weerspiegelt het vertrouwen dat de bond in zijn capaciteiten heeft. De DFB hoopt dat hij de successen uit het verleden kan evenaren en zelfs overtreffen. Met een mix van ervaren spelers en opkomend talent in de selectie, lijkt de toekomst van die Mannschaft veelbelovend onder zijn leiding.

Hoewel er nog geen officiële verlenging is aangekondigd, zijn de gesprekken tussen Nagelsmann en de DFB in volle gang. Beide partijen lijken enthousiast over de mogelijkheid om de samenwerking voort te zetten, wat een positieve impuls kan geven aan het Duitse voetbal op weg naar en na het WK van 2026.