×
Home Nieuws Livescore

Reiziger teleurgesteld: Heitinga gekozen als nieuwe Ajax-coach.

Reiziger teleurgesteld: Heitinga gekozen als nieuwe Ajax-coach.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2024 10:08 uur

Michael Reiziger had zich erop ingesteld dat hij begin 2023 het stokje zou overnemen bij Ajax na het vertrek van Alfred Schreuder. De clubleiding had Schreuder ontslagen en Reiziger leek de logische opvolger. Echter, tot zijn grote teleurstelling, koos de club uiteindelijk voor John Heitinga als nieuwe hoofdtrainer.

De beslissing van Ajax om Heitinga aan te stellen kwam voor velen als een verrassing, maar vooral voor Reiziger was het een bittere pil om te slikken. Hij had zich al voorbereid op de nieuwe uitdaging en zag zichzelf al aan het roer staan van het eerste elftal. De keuze voor Heitinga betekende dat Reiziger zijn ambities voorlopig moest bijstellen.

Binnen de club was er veel discussie over wie de juiste persoon zou zijn om Ajax weer op het juiste spoor te krijgen. Hoewel Reiziger veel steun genoot binnen de club, was het uiteindelijk Heitinga die de voorkeur kreeg. Deze beslissing zorgde voor gemengde reacties, zowel binnen als buiten de clubmuren.

Reiziger, die al jaren verbonden is aan Ajax, moet nu beslissen hoe hij zijn toekomst verder vormgeeft. Ondanks de teleurstelling blijft hij professioneel en richt hij zich op zijn huidige rol binnen de club. De vraag blijft echter of hij op termijn alsnog de kans krijgt om zijn droom als hoofdtrainer van Ajax te verwezenlijken.