Home Livescore

Gunners triomferen tegen Everton en verliezen Martinelli voor CL

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 20:24 uur

In een spannende wedstrijd heeft Arsenal op zondag een belangrijke overwinning geboekt op Everton. De Gunners kunnen nu met een tevreden gevoel uitkijken naar het aankomende Champions League-duel met PSV. Helaas moest Arsenal wel afscheid nemen van aanvaller Gabriel Martinelli, die in de eerste helft geblesseerd raakte.

Opvallend was dat de Nederlandse voetballer Arnaut Danjuma aan de aftrap stond bij Everton, een team dat momenteel in de onderste regionen van de Premier League bivakkeert. Na twintig minuten leek Arsenal op voorsprong te komen dankzij Martinelli, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later viel Martinelli uit met een blessure. Hoewel de ernst van de blessure nog nader onderzocht moet worden, lijkt het erop dat hij het duel met PSV waarschijnlijk zal moeten missen.

Leandro Trossard verving de geblesseerde Martinelli en zorgde voor de openingstreffer voor Arsenal na een goede voorzet van Bukayo Saka. Everton slaagde er daarna niet in om gevaarlijk te worden en de 0-1 bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Door deze zege staat Arsenal nu op de vierde plaats in de Premier League en kunnen ze zich gaan voorbereiden op het Champions League-duel met PSV.