×
Home Nieuws Livescore

Schmeichel haalt uit naar Martínez na verlies tegen Brighton

Schmeichel haalt uit naar Martínez na verlies tegen Brighton
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 20:08 uur

Voormalig topkeeper Peter Schmeichel heeft onlangs stevige kritiek geuit op een voormalige Ajacied, namelijk Lisandro Martínez. Schmeichel beschuldigt de Argentijn ervan dat hij tijdens de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, die Martínez met Manchester United met 1-3 verloor, wanhopig op zoek was naar een heldenrol.

Schmeichel, die met de Red Devils vijf keer de Premier League en één keer de Champions League won, richt zijn pijlen voornamelijk op Martínez, met name vanwege zijn rol bij het tweede doelpunt van Brighton. "Hij probeert een held te zijn door een blokkade op te zetten, maar als je goed kijkt, zie je dat hij in de weg van de keeper gaat staan. Bovendien moet je bij een blokkade niet wegdraaien, maar rechtop blijven staan."

Het was Pascal Gross die ruimte voor zichzelf creëerde door een schijnbeweging te maken, waarmee hij de voormalige Ajacied passeerde en de bal vervolgens langs doelman André Onana schoot.

Ook bij het eerste doelpunt was Martínez het mikpunt van kritiek, omdat hij niet kort genoeg op Simon Adingra zat, die de bal voorzette op Danny Welbeck, die vervolgens scoorde tegen zijn oude club.

De nederlaag brengt de club van manager Erik ten Hag verder in de problemen. Naast de onrust buiten het veld rondom Antony en Jadon Sancho, gaat het ook sportief gezien niet goed met de club. United staat momenteel op de dertiende plaats in de Premier League, met slechts twee punten uit vijf wedstrijden.