×
Home Nieuws Livescore

Koeman prijst Van Dijk's loyaliteit ondanks schorsing

Koeman prijst Van Dijk's loyaliteit ondanks schorsing
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 13 oktober 2024 22:08 uur

Ronald Koeman heeft zijn waardering uitgesproken voor de positieve instelling van Virgil van Dijk, ondanks de schorsing die de verdediger heeft opgelopen. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de belangrijke interland tegen Duitsland, benadrukte de bondscoach de professionaliteit en toewijding van Van Dijk aan het nationale team. Ondanks zijn verlangen om niet voortijdig te vertrekken, heeft de centrale verdediger uiteindelijk besloten eerder terug te keren naar zijn club.

Koeman prees de mentaliteit van Van Dijk, die ondanks de teleurstelling van zijn schorsing vastbesloten was om zijn plicht als international te vervullen. De bondscoach benadrukte het belang van spelers met een dergelijke instelling en karakter voor het team en prees Van Dijk voor zijn voorbeeldige houding. Hoewel de verdediger graag langer bij Oranje had willen blijven, heeft hij begrip getoond voor de situatie en respect getoond voor de beslissing om eerder terug te keren.

De keuze van Van Dijk om eerder terug te keren naar zijn club is genomen in overleg met de staf en medische team van het Nederlands elftal. Koeman benadrukte dat de gezondheid en fitheid van de spelers altijd de hoogste prioriteit hebben en dat er zorgvuldig is gekeken naar de belasting van de verdediger. Ondanks zijn vertrek zal Van Dijk blijven bijdragen aan het team, zowel op als naast het veld, en zijn afwezigheid zal worden opgevangen door andere spelers die klaar staan om hun kans te grijpen.