×

AZ blijft ongeslagen in Eredivisie met 2-0 overwinning op Sparta

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 19:08 uur

AZ blijft onverslaanbaar in de Eredivisie na het behalen van hun vierde opeenvolgende overwinning. In een spannende wedstrijd tegen Sparta Rotterdam wisten de Alkmaarders met 2-0 te zegevieren op eigen terrein. Het was een waar spektakel, met Dani de Wit en Vangelis Pavlidis die binnen een minuut beide tot scoren kwamen.

Het begon al vroeg in de wedstrijd, toen oud-Spartaan Sven Mijnans bijna zijn voormalige werkgever pijn deed. Na een perfecte voorzet van Yukinari Sugawara nam de middenvelder de bal vol op de volley, maar helaas raakte hij slechts het zijnet. Maar AZ liet zich niet ontmoedigen en tien minuten later was het wel raak. Dani de Wit schoot de bal binnen na uitstekend werk van Mijnans en Jordy Clasie. En alsof dat nog niet genoeg was, scoorde AZ slechts één minuut later opnieuw. Dit keer was De Wit de aangever en Vangelis Pavlidis draaide zich knap vrij om zijn zesde doelpunt van het seizoen te maken.

Na een half uur spelen kreeg Sparta eindelijk een kans, toen de bal voor de voeten van Koki Saito belandde. Helaas schoot de Japanner enkele meters naast het doel. In de tweede helft leek De Wit zijn tweede doelpunt van de dag te maken, wederom op aangeven van Mijnans. Helaas werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Ook Myron van Brederode was dichtbij een doelpunt, maar zijn poging ging net naast het doel van Nick Olij. Ondanks dat AZ goed voetbal liet zien gedurende de rest van de wedstrijd, bleven grote kansen uit.

Al met al was het een spectaculaire wedstrijd waarin AZ zijn onverslaanbaarheid in de Eredivisie bevestigde. Met vier opeenvolgende overwinningen blijven ze aan de top van de ranglijst staan en laten ze zien dat ze een geduchte tegenstander zijn voor iedereen in de competitie.