×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer Steijn gefrustreerd door verlies duels tegen FC Twente

Ajax-trainer Steijn gefrustreerd door verlies duels tegen FC Twente
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 18:16 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Ajax-coach Maurice Steijn een verrassend begripvolle houding aangenomen ten opzichte van de fouten die zijn spelers maken. Hij erkent dat de afstemming nog niet helemaal vlekkeloos verloopt, gezien het feit dat er veel nieuwe spelers zijn toegevoegd aan het team. Echter, de recente wedstrijd tegen FC Twente heeft een golf van frustratie veroorzaakt bij Steijn, aangezien vrijwel alle duels verloren werden.

"Ik begrijp dat het een moeizame overgang is. Het is logisch dat er dingen misgaan met zoveel nieuwe gezichten in het team. Maar wat me echt dwarszit, is dat we keer op keer worden overtroefd in de duels, dat we niet scherp genoeg zijn en dat alle tweede ballen naar Twente gaan. Het is beschamend om dat te zien", verklaarde Steijn tijdens de persconferentie na de wedstrijd.

Deze uitspraken van Steijn werpen een nieuw licht op zijn normaal gesproken strenge en veeleisende persoonlijkheid. Het lijkt erop dat hij begrip toont voor de groeipijnen van zijn team, maar tegelijkertijd zijn teleurstelling niet kan verbergen over de gebrekkige prestaties tegen FC Twente.

Het is duidelijk dat Steijn vastberaden is om deze problemen aan te pakken en ervoor te zorgen dat zijn spelers scherper en sterker worden in de komende wedstrijden. De druk op het team zal ongetwijfeld toenemen na deze teleurstellende vertoning, maar Steijn lijkt vastbesloten om zijn spelers naar een hoger niveau te tillen en de afstemming te verbeteren.

Het is nu afwachten hoe Ajax zal reageren op deze uitdagingen en of ze in staat zullen zijn om hun spel te verbeteren. De fans hopen ongetwijfeld op een snelle ommekeer en een terugkeer naar de dominante vorm die ze gewend zijn van hun geliefde club.