×
Home Nieuws Livescore

Brian Brobbey opnieuw racistisch bejegend na FC Twente - Ajax

Brian Brobbey opnieuw racistisch bejegend na FC Twente - Ajax
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 18:08 uur

In een trieste herhaling van vorig seizoen heeft Brian Brobbey opnieuw te maken gehad met racistische bejegening na de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Verschillende media, waaronder De Telegraaf en RTV Oost, hebben hierover bericht. De jonge Ajax-spits werd bij de spelersbus uitgescholden door een persoon die zich achter de dranghekken bevond. Gelukkig werd er direct ingegrepen en werd de dader onmiddellijk aangehouden. Zowel De Telegraaf als RTV Oost hebben gemeld dat de dader een stadionverbod heeft gekregen.

Na het incident heeft Arnold Bruggink, technisch directeur van Twente, de spelersbus van Ajax betreden om zijn excuses aan te bieden voor het voorval. Dit incident roept ook meteen herinneringen op aan het einde van vorig seizoen, toen een vergelijkbare situatie zich voordeed rondom de Grolsch Veste. Destijds werden er ook beledigingen geuit richting Brobbey, wat resulteerde in een klap van Steven Berghuis. Berghuis kreeg destijds een schorsing van drie wedstrijden opgelegd.

Gelukkig heeft FC Twente deze keer meteen streng opgetreden. De persoon die Brobbey heeft bejegend, heeft direct een stadionverbod gekregen van de club. Dit snelle en duidelijke optreden laat zien dat FC Twente racisme niet tolereert. Laten we hopen dat dit incident een wake-up call is voor alle voetbalfans en dat er snel een einde komt aan dit soort verwerpelijke gedrag.