×
Home Nieuws Livescore

Koeman laat De Jong buiten selectie wegens fitheid.

Koeman laat De Jong buiten selectie wegens fitheid.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 oktober 2024 12:48 uur

In aanloop naar de interlandperiode heeft bondscoach Ronald Koeman contact opgenomen met Frenkie de Jong. De coach informeerde de middenvelder dat hij niet geselecteerd zou worden voor de komende wedstrijden, vanwege twijfels over zijn fysieke gesteldheid. Koeman gaf aan dat De Jong nog niet op honderd procent fitheid is en dat het beter zou zijn voor hem om zich te richten op zijn herstel.

De beslissing van Koeman om De Jong niet op te nemen in de selectie komt als een verrassing voor velen, gezien de belangrijke rol die de middenvelder normaal gesproken vervult in het Nederlands elftal. De Jong heeft de afgelopen periode te maken gehad met blessureproblemen en het lijkt erop dat de bondscoach geen enkel risico wil nemen met zijn sterspeler.

De afwezigheid van De Jong zal een aderlating zijn voor Oranje, maar Koeman is vastberaden om het beste te doen voor het team en de speler zelf. De focus ligt nu op het herstel van De Jong, zodat hij zo snel mogelijk weer fit en in topvorm kan terugkeren op het veld. De fans zullen de komende interlandperiode moeten missen, maar hopen dat hun sterspeler snel weer schittert in het Oranje shirt.