×
Home Nieuws Livescore

Kevin Diks kiest voor Indonesisch voetbalelftal na naturalisatie.

Kevin Diks kiest voor Indonesisch voetbalelftal na naturalisatie.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 oktober 2024 11:08 uur

Een opvallende ontwikkeling in de voetbalwereld: Kevin Diks heeft besloten om voor het nationale team van Indonesië uit te komen. De Nederlandse verdediger is momenteel bezig met het naturalisatieproces, in de hoop snel speelgerechtigd te zijn voor het Aziatische land. Met deze keuze sluit Diks zich aan bij een groeiend aantal in Nederland geboren spelers dat ervoor kiest om elders internationaal te spelen.

De 24-jarige Diks, die momenteel onder contract staat bij Fiorentina in de Italiaanse Serie A, heeft aangegeven trots te zijn om de kleuren van Indonesië te mogen vertegenwoordigen. Zijn beslissing om voor dit land te spelen, komt voort uit zijn familieachtergrond en persoonlijke connectie met het land. Diks hoopt met zijn ervaring en kwaliteiten een waardevolle toevoeging te zijn voor het Indonesische nationale team.

Het nieuws over Kevin Diks' keuze voor Indonesië heeft zowel in Nederland als in Indonesië voor de nodige opschudding gezorgd. Voetbalfans en experts volgen met interesse hoe deze getalenteerde verdediger zich zal manifesteren in het Aziatische voetbal. De verwachtingen zijn hooggespannen en de supporters kijken reikhalzend uit naar het moment waarop Diks zijn debuut zal maken in het nationale shirt van Indonesië.