×
Home Nieuws Livescore

El Ahmadi onder de indruk van Twente's tactische meesterzet

El Ahmadi onder de indruk van Twente's tactische meesterzet
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 17:40 uur

Josip Sutalo, de nieuwe verdedigingsleider van FC Twente, heeft tijdens de wedstrijd tegen Ajax (3-1) voor een schok gezorgd bij Karim El Ahmadi. De ESPN-analist was niet te spreken over het optreden van de centrale verdediger, die volgens hem flink door het ijs zakte.

El Ahmadi constateerde dat FC Twente constant gevaarlijk kon worden door de diepgaande middenvelders. "Sutalo stond eigenlijk nooit op de juiste positie, zelfs niet in de tweede helft. Daar speelde Twente op in, in de hoop dat hij uit positie zou staan. Daar kon Ugalde van profiteren. Dat was het grootste probleem in zowel de eerste als de tweede helft. Het leek wel alsof Hato (Jorrel, red.) de ervaren speler was en Sutalo de nieuweling. Hij stond bijna de hele wedstrijd verkeerd gepositioneerd", aldus de voormalig middenvelder.

Sutalo trok de aandacht door uit te glijden bij het openingsdoelpunt van Twente en oogde daarnaast onzeker aan de bal. Collega-analist Marciano Vink had vooral oog voor Twente, dat volgens hem een sterke indruk maakte. "Twente stond gewoon goed. Ik vind het knap dat ze aanvoelden wanneer ze moesten terugzakken om vervolgens ruimte te creëren in de omschakeling. Dat kan alleen een team dat goed op elkaar ingespeeld is en elkaar door en door kent. Dit team herkent de situaties en handelt daarnaar. Dat is een groot compliment voor de ploeg van Oosting."