×
Home Nieuws Livescore

Boulahrouz: Zirkzee boven Brobbey voor Nederlands elftal

Boulahrouz: Zirkzee boven Brobbey voor Nederlands elftal
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2024 21:32 uur

Voormalig Nederlands international Khalid Boulahrouz heeft zijn voorkeur uitgesproken voor Joshua Zirkzee als spits voor het Nederlands elftal. De voormalige verdediger, die zelf 35 interlands speelde, is van mening dat Zirkzee een completere speler is dan zijn concurrent Brian Brobbey. Boulahrouz, die bekend staat om zijn scherpe analyses, prijst de kwaliteiten van de jonge spits van Manchester United en ziet in hem een waardevolle toevoeging voor Oranje.

Met zijn ervaring als voormalig international weet Boulahrouz als geen ander waar het om draait op het hoogste niveau. Hij benadrukt dat Zirkzee niet alleen over fysieke kracht beschikt, maar ook technisch en tactisch sterk is. Volgens Boulahrouz is het belangrijk om een spits te hebben die op meerdere fronten kan excelleren en hij ziet die veelzijdigheid terug bij Zirkzee.

De discussie over wie de ideale spits is voor het Nederlands elftal zal ongetwijfeld voortduren, maar met de steun van een voormalig international als Boulahrouz krijgt Zirkzee zeker een extra duwtje in de rug. Het is aan bondscoach Louis van Gaal om uiteindelijk de knoop door te hakken en te bepalen wie de voorkeur krijgt in de aanval van Oranje. Met spelers als Zirkzee en Brobbey in de selectie heeft Nederland in ieder geval genoeg talent om uit te kiezen voor de spitspositie.