×
Home Nieuws Livescore

Branco van den Boomen doorbreekt stigma mentale gezondheid

Branco van den Boomen doorbreekt stigma mentale gezondheid
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2024 20:16 uur

Op World Mental Health Day heeft Branco van den Boomen, middenvelder van Ajax, een belangrijke boodschap gedeeld op zijn Instagram-account. Hij hoopt dat het stigma rond mentale gezondheid doorbroken kan worden. In zijn openhartige post spreekt Van den Boomen zich uit over het belang van openheid en begrip omtrent dit onderwerp.

De voetballer benadrukt dat het cruciaal is om mentale gezondheid serieus te nemen en er openlijk over te praten. Met zijn bericht wil hij anderen aanmoedigen om ook hun ervaringen te delen en steun te zoeken indien nodig. Van den Boomen gelooft dat door het taboe te doorbreken, er meer begrip en acceptatie kan ontstaan voor mensen die kampen met mentale uitdagingen.

Als sporter bij een topclub als Ajax weet Van den Boomen als geen ander hoe belangrijk het is om zowel fysiek als mentaal in topconditie te zijn. Hij benadrukt dat mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke fitheid en dat het essentieel is om hier aandacht aan te besteden. Met zijn openheid en kwetsbaarheid hoopt hij een positieve bijdrage te leveren aan het doorbreken van het stigma rondom mentale gezondheid in de sportwereld en daarbuiten.