×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong bijna naar PSG in plaats van Barça

Frenkie de Jong bijna naar PSG in plaats van Barça
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2024 08:08 uur

In 2019 stond Frenkie de Jong op het punt om een opmerkelijke overstap te maken van Ajax naar Paris Saint-Germain in plaats van FC Barcelona. Voormalig sportief directeur van Barcelona, Éric Abidal, onthult nu hoe hij erin slaagde om de talentvolle Nederlander te overtuigen om voor de Catalaanse club te kiezen.

Volgens Abidal was het een nauwe race tussen Barcelona en PSG voor de handtekening van De Jong. De Jong, die destijds bekend stond om zijn indrukwekkende spel bij Ajax, stond voor een cruciale beslissing in zijn carrière. Abidal onthulde dat hij persoonlijk contact had met De Jong en hem wist te overtuigen van het project en de visie van Barcelona.

De Jong, die uiteindelijk voor Barcelona koos, heeft sinds zijn komst naar Camp Nou laten zien dat hij een waardevolle aanwinst is voor het team. Zijn technische vaardigheden en tactisch inzicht hebben hem al snel geliefd gemaakt bij de fans van de club. De beslissing van De Jong om voor Barcelona te tekenen, blijkt nu een van de belangrijkste keerpunten in zijn carrière te zijn geweest, met succesvolle prestaties op zowel nationaal als internationaal niveau.