×
Home Nieuws Livescore

Budgetverschil breekt Manchester United en Ten Hag op

Budgetverschil breekt Manchester United en Ten Hag op
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 15:08 uur

Erik ten Hag en zijn team werden afgelopen zaterdag volledig overklast door een onbekende tegenstander. De 1-3 nederlaag was extra pijnlijk vanwege het enorme verschil in budget tussen beide clubs. De Engelse media lieten de Nederlandse manager subtiel weten dat hij hiermee geconfronteerd werd.

Ten Hag reageerde hierop door te zeggen: "Ik denk dat alle teams veel geld uitgeven." Een verslaggever bracht echter naar voren dat de basisploeg van de tegenstander, die Brighton blijkt te zijn, slechts twintig miljoen pond heeft gekost, omgerekend ruim 23 miljoen euro. Ten Hag probeerde dit te weerleggen door te zeggen: "Maar Brighton geeft ook veel geld uit, dat doen alle clubs. En als Manchester United zich meldt, dan gaat de prijs omhoog."

Het is interessant om te zien dat Manchester United deze zomer voor 55 miljoen euro aan spelers heeft verkocht, maar zelf ruim 200 miljoen heeft uitgegeven. Brighton daarentegen heeft 100 miljoen uitgegeven, maar heeft aanzienlijk meer inkomsten gegenereerd, namelijk zo'n 190 miljoen.

Onder leiding van manager Roberto de Zerbi staat Brighton momenteel op de vierde plaats met twaalf punten. Het team van Ten Hag daarentegen bevindt zich op de dertiende plaats met slechts zes punten.