×
Home Nieuws Livescore

"Jonge Gavi onmisbaar voor Barça: Xavi vol lof"

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 14:08 uur

Jonge voetbalster Gavi wordt de hemel in geprezen door niemand minder dan Xavi, na de overtuigende overwinning van FC Barcelona op Real Betis in La Liga. Ondanks zijn jeugdige leeftijd van negentien jaar, is de trainer ervan overtuigd dat de middenvelder nu al onmisbaar is voor Blaugrana.

Gavi schitterde afgelopen zaterdag op het middenveld, naast Frenkie de Jong en Oriol Romeu. "Ik vind het ontzettend moeilijk om hem van het veld te halen. Hij is praktisch het kloppende hart van het team. Hij brengt ons passie en ziel. Voor mij is hij onmisbaar, zowel als voetballer als persoon. Ik ben ontzettend blij met hem", verklaarde Xavi tijdens de persconferentie.

De coach van Barcelona beseft echter dat de concurrentie groot is, zeker wanneer Pedri weer terugkeert. Gavi kan ook voorin spelen, maar ook daar is de keuze reuze. Tegen Betis wisten Robert Lewandowski, Ferran Torres, Raphinha en João Felix het net te vinden. "De concurrentie is perfect. Het probleem ligt nu bij mij als het gaat om het selecteren van aanvallers, maar dat is geweldig voor het team."

Tijdens de persconferentie deelde Xavi ook complimenten uit aan Felix en hij oordeelde dat Barcelona een 'bijna perfecte wedstrijd' speelde.