×
Home Nieuws Livescore

Onderzoek KNVB naar Bosz' kritiek op Makkelie

Onderzoek KNVB naar Bosz' kritiek op Makkelie
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 oktober 2024 14:32 uur

Na de opmerkingen van Peter Bosz over scheidsrechter Danny Makkelie lijkt er mogelijk een vervolg te komen. De KNVB heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar de uitspraken van de trainer na de wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam, die eindigde in een 2-1 overwinning voor de Eindhovenaren.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd uitte Bosz zijn onvrede over de beslissingen van Makkelie tijdens het duel. De coach van PSV liet duidelijk merken dat hij het niet eens was met enkele cruciale beslissingen van de scheidsrechter en uitte hierover zijn frustratie.

De aanklager van de KNVB neemt deze zaak serieus en zal een grondig onderzoek instellen naar de uitlatingen van Bosz. Het is nog niet duidelijk welke mogelijke gevolgen dit kan hebben voor de trainer en of er eventuele sancties zullen volgen naar aanleiding van zijn kritiek op de leiding van de wedstrijd.

Het is niet de eerste keer dat een trainer in opspraak raakt vanwege zijn uitspraken over scheidsrechters, maar het blijft altijd een gevoelig onderwerp in het Nederlandse voetbal. De KNVB zal nu moeten bepalen of de kritiek van Bosz terecht was of dat er mogelijk sprake is van ontoelaatbaar gedrag richting de arbitrage.