×
Home Nieuws Livescore

Chuba Akpom: De nieuwe Bergkamp die Ajax-fans verrast

Chuba Akpom: De nieuwe Bergkamp die Ajax-fans verrast
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 13:32 uur

Ajax-fans maken kennis met een nieuwe ster in wording, Chuba Akpom. Hoewel hij nog relatief onbekend is bij het Ajax-publiek, heeft de 27-jarige Engelsman indruk gemaakt als topscorer van Middlesbrough in het Championship afgelopen seizoen. Opvallend genoeg heeft Akpom veel bewondering voor niemand minder dan Dennis Bergkamp.

Net als Bergkamp heeft Akpom een verleden bij Arsenal, maar slaagde er niet in om door te breken in Londen. Desalniettemin beschrijft de aanvaller bij Ajax TV Bergkamp als een fantastische speler die zowel bij Ajax als Arsenal heeft gespeeld. Hij bewondert met name Bergkamp's vermogen om als valse negen te spelen en het spel te verbinden. Daarnaast benadrukt Akpom dat Bergkamp ook fysiek sterk was en genadeloos kon zijn. Deze eigenschappen herkent hij ook bij zichzelf, aangezien hij als tweede spits speelt en zowel technisch als fysiek goed onderlegd is.

Akpom haalt veel inspiratie uit het kijken naar beelden van spelers zoals Bergkamp. Hij gelooft dat het belangrijk is om deze spelers als voorbeeld te nemen en zoveel mogelijk van hen te leren. Hoewel Akpom tot nu toe slechts een klein halfuur heeft gespeeld voor Ajax in het uitduel tegen Fortuna Sittard (0-0), heeft zijn indrukwekkende prestaties van vorig seizoen in het Championship ervoor gezorgd dat Ajax bereid was om ruim twaalf miljoen euro voor hem neer te tellen.

Met zijn talent, inspiratie van spelers zoals Bergkamp en zijn bewezen doelpunteninstinct, lijkt Akpom klaar om zijn stempel te drukken op het Ajax-team. Ajax-fans kunnen zich verheugen op de komende wedstrijden, waarin Akpom ongetwijfeld zijn kwaliteiten zal tonen en zijn naam zal vestigen als een nieuwe held in de Amsterdamse voetbalgeschiedenis.