×
Home Nieuws Livescore

Afellay: "Bosz niet schorsen om kritiek op Makkelie"

Afellay:
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 oktober 2024 09:40 uur

Voormalig PSV-speler Ibrahim Afellay heeft zich uitgesproken tegen de mogelijke schorsing van trainer Peter Bosz vanwege zijn kritiek op scheidsrechter Danny Makkelie. Bosz liet na de wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam (2-1) weten dat hij niet onder de indruk was van de leidsman. Afellay, die zelf jarenlang in de Eredivisie heeft gespeeld, noemt het onzin dat Bosz hiervoor geschorst zou moeten worden.

Afellay benadrukt het belang van vrijheid van meningsuiting in het voetbal en vindt dat trainers en spelers moeten kunnen zeggen wat ze denken over scheidsrechters en andere aspecten van het spel. De voormalige international begrijpt de frustratie die Bosz mogelijk voelde na de wedstrijd en vindt dat het uiten van kritiek een normaal onderdeel is van het voetbal.

De discussie over de grenzen van kritiek op scheidsrechters laait regelmatig op in het Nederlandse voetbal. Afellay pleit voor meer begrip en ruimte voor trainers en spelers om hun mening te uiten, zolang dit op een respectvolle manier gebeurt. Hij hoopt dat de KNVB de zaak rond Bosz met nuance zal behandelen en niet direct tot een schorsing zal overgaan.