×
Home Nieuws Livescore

Van der Gijp: "Keepers moeten beter in opbouw!"

Van der Gijp:
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 oktober 2024 08:32 uur

Voormalig voetballer en voetbalanalist René van der Gijp heeft opnieuw zijn frustratie geuit over de rol van keepers bij het opbouwen van een aanval. In een recente uitzending benadrukte Van der Gijp zijn standpunt, waarbij hij specifiek verwees naar de tweede goal die Feyenoord scoorde tegen FC Twente. De oud-voetballer bekritiseerde de actie van Twente-doelman Lars Unnerstall, die de bal op een eenvoudige manier aan de tegenstander weggaf.

Van der Gijp, bekend om zijn scherpe analyses en uitgesproken meningen, benadrukte het belang van keepers in het moderne voetbal. Volgens hem moeten keepers niet alleen goed kunnen keepen, maar ook een actieve rol spelen in de opbouw van het spel. De fout van Unnerstall illustreert volgens Van der Gijp het gebrek aan kwaliteit en focus bij sommige keepers op dit gebied.

De discussie over de rol van keepers in de opbouw is een onderwerp dat regelmatig terugkomt in het voetbaldebat. Terwijl sommige experts van mening zijn dat keepers steeds meer betrokken moeten zijn bij het spel, zijn anderen van mening dat keepers zich voornamelijk moeten concentreren op hun primaire taak: het tegenhouden van doelpunten. Van der Gijp behoort duidelijk tot de eerste groep en blijft zijn standpunt krachtig verdedigen, zelfs als dat betekent dat hij kritiek krijgt van tegenstanders.