×
Home Nieuws Livescore

Koeman: Frenkie de Jong niet bij Oranje deze periode.

Koeman: Frenkie de Jong niet bij Oranje deze periode.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 22:56 uur

Ronald Koeman heeft besloten om Frenkie de Jong deze interlandperiode niet op te roepen voor het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje gaf aan dat de middenvelder van FC Barcelona eerst volledig fit en in topvorm moet zijn voordat hij weer bij de selectie wordt gehaald. Tijdens een persconferentie op maandag benadrukte Koeman het belang van De Jong's herstel en prestaties bij zijn club voordat hij weer een rol kan spelen in het nationale team.

De beslissing van Koeman om De Jong niet op te roepen voor de komende interlands toont aan dat de bondscoach het welzijn en de ontwikkeling van de speler serieus neemt. De Jong, die een belangrijke speler is voor zowel Barcelona als het Nederlands elftal, heeft de afgelopen periode te maken gehad met blessureproblemen die zijn prestaties hebben beïnvloed. Koeman is van mening dat het van essentieel belang is dat De Jong volledig herstelt en zijn topniveau bereikt voordat hij weer internationale verplichtingen op zich neemt.

Hoewel De Jong een waardevolle speler is voor Oranje, staat zijn gezondheid en vorm altijd voorop. Koeman heeft aangegeven dat hij nauw contact zal houden met De Jong en zijn medische staf om zijn herstelproces te volgen en te ondersteunen. De bondscoach is ervan overtuigd dat De Jong met de juiste begeleiding en tijd weer op zijn best zal kunnen presteren, zowel bij Barcelona als in het Nederlands elftal.