×
Home Nieuws Livescore

Youri Mulder begrijpt keuze Ten Hag voor Man United

Youri Mulder begrijpt keuze Ten Hag voor Man United
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 22:48 uur

Voormalig voetballer en analist Youri Mulder heeft begrip getoond voor de keuze van Ajax-trainer Erik ten Hag om spelers naar Manchester United te halen met wie hij eerder succesvol heeft samengewerkt. Mulder, die zijn inzichten deelde tijdens het programma Rondo, benadrukte echter dat de Amsterdamse club zelf ook verantwoordelijkheid draagt voor deze transfers. Hij wees op het contrast met stadsgenoot Manchester City, waar de structuur en het beleid volgens hem beter op elkaar zijn afgestemd.

Mulder, die bekend staat om zijn scherpe analyses, benadrukte dat het begrijpelijk is dat Ten Hag spelers wil aantrekken met wie hij vertrouwd is. De voormalige spits erkende echter dat Ajax kritisch naar zichzelf moet kijken en meer stabiliteit moet creëren om op lange termijn succesvol te blijven. Hij wees op het belang van een duidelijke visie en een consistente koers binnen de club, iets wat volgens hem bij Manchester City beter lijkt te zijn ingebed.

De opmerkingen van Mulder zorgen voor discussie binnen de voetbalwereld, waarbij velen zich afvragen in hoeverre de band tussen trainer en spelers invloed mag hebben op het transferbeleid van een club. Met zijn kritische blik en ervaring als voetballer weet Mulder als geen ander de vinger op de zere plek te leggen en belangrijke vraagstukken aan te kaarten. Zijn visie op de situatie bij Ajax en Manchester United biedt stof tot nadenken voor zowel fans als beleidsmakers in het voetbal.