×
Home Nieuws Livescore

Van Basten: Brobbey technisch 'ondermaats', Weghorst beter. Janssen nuanceert.

Van Basten: Brobbey technisch 'ondermaats', Weghorst beter. Janssen nuanceert.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 21:48 uur

Voormalig topspits Marco van Basten heeft kritiek geuit op het technische niveau van Ajax-aanvaller Brian Brobbey. Na het zien van Brobbey's prestaties tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, omschreef Van Basten de jonge speler als 'ondermaats' op technisch vlak. Van Basten is van mening dat Wout Weghorst op dat gebied een betere speler is dan Brobbey.

Echter, oud-voetballer Theo Janssen is het niet helemaal eens met deze vergelijking. Janssen benadrukt dat Weghorst pas in het spel kwam nadat Brobbey het centrale duo van Groningen al had uitgedaagd en vermoeid had gemaakt. Volgens Janssen is het daarom niet helemaal eerlijk om de twee spelers direct met elkaar te vergelijken, gezien de verschillende omstandigheden waarin ze speelden.

De discussie over de technische kwaliteiten van Brian Brobbey en Wout Weghorst blijft dus voortduren in de voetbalwereld. Terwijl Van Basten kritisch is over Brobbey's prestaties, benadrukt Janssen dat het belangrijk is om de context van de wedstrijd mee te nemen in de beoordeling van de spelers. Het is duidelijk dat deze meningsverschillen zorgen voor levendige debatten onder voetbalfans en experts.