×
Home Nieuws Livescore

Theo Janssen en Marco van Basten kritisch over speelkalender.

Theo Janssen en Marco van Basten kritisch over speelkalender.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 21:32 uur

Voormalig profvoetballer Theo Janssen uit zijn zorgen over de overvolle speelkalender waar voetballers mee te maken hebben. Tijdens een uitzending van het programma Rondo benadrukt Janssen dat de enorme hoeveelheid wedstrijden voornamelijk om financiƫle belangen lijkt te draaien. Deze kritiek wordt gedeeld door analist Marco van Basten, die zich bij Janssen aansluit in zijn bezorgdheid over de huidige situatie in het voetbal.

Janssen, die zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gespeeld, wijst op de fysieke en mentale belasting die de drukke speelkalender met zich meebrengt voor de spelers. Hij benadrukt dat het belangrijk is om de gezondheid en het welzijn van de voetballers niet uit het oog te verliezen te midden van de constante stroom van wedstrijden.

Van Basten voegt hieraan toe dat de commercialisering van het voetbal een grote rol speelt in de overvolle speelkalender. Hij benadrukt dat de focus vaak ligt op financiƫle winst en dat dit de oorspronkelijke essentie van de sport lijkt te overschaduwen. Als voormalig topvoetballer en coach begrijpt Van Basten als geen ander de druk en uitdagingen waarmee spelers te maken hebben in de hedendaagse voetbalwereld.

De kritiek van Janssen en Van Basten werpt een nieuw licht op de discussie rondom de speelkalender in het voetbal. Met hun ervaring en inzicht roepen zij op tot een heroverweging van de huidige structuur, waarbij het welzijn en de gezondheid van de spelers centraal moeten staan. Het is duidelijk dat de overvolle agenda niet alleen een fysieke, maar ook een morele tol eist van de voetballers, en het is aan de betrokken partijen om hier verandering in te brengen.