×
Home Nieuws Livescore

Valentijn Driessen bekritiseert Peter Bosz na uitspraken over Makkelie.

Valentijn Driessen bekritiseert Peter Bosz na uitspraken over Makkelie.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 19:16 uur

Na de wedstrijd tussen PSV en Sparta (2-1) heeft Valentijn Driessen zijn kritiek geuit op Peter Bosz vanwege diens uitspraken over scheidsrechter Danny Makkelie. De trainer van PSV heeft volgens Driessen te ver zijn ongenoegen geuit over de arbitrage tijdens de wedstrijd. De journalist van De Telegraaf is van mening dat Bosz met zijn uitlatingen niet bepaald subtiel te werk is gegaan en dat deze opmerkingen mogelijk invloed zullen hebben op de spelers van PSV.

Driessen benadrukt dat het belangrijk is voor een trainer om kritisch te zijn, maar dat er ook grenzen zijn. Hij vindt dat Bosz met zijn harde woorden over Makkelie deze grens heeft overschreden. De uitspraken van de PSV-coach zouden volgens Driessen niet alleen gevolgen kunnen hebben voor de relatie tussen de trainer en de scheidsrechter, maar ook voor de sfeer binnen het team.

De journalist wijst erop dat het van groot belang is dat een trainer zijn spelers op een positieve manier weet te motiveren en inspireren. Door openlijk zijn ongenoegen te uiten over de scheidsrechter, zou Bosz volgens Driessen het risico lopen dat de focus van de spelers verschuift van het verbeteren van hun eigen prestaties naar het bekritiseren van externe factoren. Dit kan uiteindelijk ten koste gaan van de teamprestaties en de algehele sfeer binnen de club.