×
Home Nieuws Livescore

Mario Been lyrisch over unieke kwaliteiten Joey Veerman

Mario Been lyrisch over unieke kwaliteiten Joey Veerman
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 17 september 2023 12:32 uur

Voormalig voetbaltrainer Mario Been is vol lof over de buitengewone talenten van Joey Veerman. De 24-jarige middenvelder schittert in het team van coach Peter Bosz, dat een indrukwekkende start van het seizoen heeft gemaakt.

"Telkens wanneer ik naar Veerman kijk, zie ik dingen die zelden voorkomen bij Nederlandse middenvelders", begint een enthousiaste Been tijdens een interview met Goedemorgen Eredivisie. "Ja, Frenkie de Jong heeft deze kwaliteiten ook, maar hij speelt bij Barcelona. Op dit moment is Veerman veruit de belangrijkste speler bij PSV, in alle opzichten."

Been is van mening dat Veerman ook van grote waarde kan zijn voor het Nederlands elftal. "De discussie binnen Oranje gaat vaak over wie er naast Frenkie de Jong moet spelen, maar Veerman zou daar ook naast kunnen staan tegen B-landen. Vooral wanneer je verwacht dat je meer balbezit zult hebben dan de tegenstander. Veerman kan kort spel spelen, maar ook een pass over veertig meter geven. Dat is een extra kwaliteit die hij bezit."