×
Home Nieuws Livescore

Koeman overwoog Sem Steijn voor Nederlands elftal

Koeman overwoog Sem Steijn voor Nederlands elftal
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 17:56 uur

Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal, heeft onlangs overwogen om Sem Steijn een kans te geven in Oranje. De talentvolle aanvallende middenvelder van FC Twente stond op het punt om opgeroepen te worden als vervanger van de geblesseerde Teun Koopmeiners. Echter, na zorgvuldige overweging heeft Koeman besloten om de voorkeur te geven aan Guus Til van PSV.

Sem Steijn, zoon van voormalig ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn, heeft indruk gemaakt met zijn prestaties bij FC Twente. Zijn technische vaardigheden en doelgerichtheid hebben de aandacht getrokken van de bondscoach, die gelooft dat Steijn een waardevolle toevoeging zou kunnen zijn aan het Nederlands elftal.

Desondanks heeft Koeman uiteindelijk gekozen voor Guus Til, die momenteel uitkomt voor PSV. De ervaren Til, die eerder al meerdere malen voor Oranje speelde, wordt gezien als een meer directe vervanger voor de geblesseerde Koopmeiners. Koeman is ervan overtuigd dat Til de benodigde kwaliteiten en ervaring heeft om het team te versterken in de komende interlands.