×
Home Nieuws Livescore

Marciano Vink kritisch op 'sexy' spel Ajax onder Farioli

Marciano Vink kritisch op 'sexy' spel Ajax onder Farioli
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 13:32 uur

Voormalig Ajax-speler en huidig ESPN-analist Marciano Vink heeft zijn bedenkingen geuit over het spel van de Amsterdammers onder leiding van trainer Francesco Farioli. Vink, die zelden geniet van het voetbal dat Ajax momenteel speelt, merkt op dat de Italiaanse coach voornamelijk focust op structuur en discipline binnen het team. Hoewel Farioli erin slaagt om een solide basis neer te zetten, lijkt er volgens Vink weinig ruimte te zijn voor het zogenaamde 'sexy' voetbal waar Ajax historisch gezien om bekend staat.

De kritiek van Vink komt op een moment waarop Ajax zich in een cruciale fase van het seizoen bevindt, met belangrijke wedstrijden in zowel de nationale competitie als de Europese toernooien. Terwijl de resultaten over het algemeen positief zijn, lijkt het spel van de ploeg niet altijd te voldoen aan de verwachtingen van de fans en voetbalanalisten zoals Vink.

Desondanks erkent Vink ook de kwaliteiten van Farioli als coach en de impact die hij heeft gehad op het team. De Italiaan heeft Ajax naar successen geleid en weet zijn spelers goed te motiveren en tactisch neer te zetten. Het is echter de vraag of het pragmatische spel van Farioli op de lange termijn voldoende zal zijn om de harten van de supporters te veroveren en om de gewenste resultaten te behalen.

Het is duidelijk dat de discussie over het spel van Ajax onder Farioli nog lang niet is uitgewoed. Terwijl sommigen de focus op structuur en resultaten toejuichen, zijn er anderen zoals Vink die pleiten voor meer flair en aanvallend voetbal. Het is aan Farioli en zijn spelers om een balans te vinden tussen deze verschillende speelstijlen en om uiteindelijk de beste weg naar succes te bepalen.