×
Home Nieuws Livescore

PSV kiest voor wintertraining in Nederland boven buitenland

PSV kiest voor wintertraining in Nederland boven buitenland
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 12:32 uur

PSV slaat deze winter een andere weg in wat betreft de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Eredivisie-kampioen heeft besloten om geen trainingskamp in het buitenland te beleggen, maar in plaats daarvan te kiezen voor een intensieve voorbereiding in eigen land. Dit nieuws werd bekendgemaakt door het Eindhovens Dagblad, dat meldde dat PSV ervoor heeft gekozen om de focus te leggen op trainingen en oefenwedstrijden op Nederlandse bodem.

De keuze van PSV om deze winter geen trainingskamp in het buitenland te beleggen, komt mogelijk voort uit de wens om de spelersgroep dicht bij huis te houden en zich volledig te kunnen concentreren op de doelen voor de rest van het seizoen. Door in eigen land te blijven, kan de club wellicht ook beter inspelen op eventuele veranderingen in het speelschema en de omstandigheden rondom de competitie.

Hoewel trainingskampen in het buitenland vaak worden gezien als een manier om spelers te laten wennen aan andere omstandigheden en teambuilding te stimuleren, lijkt PSV ervan overtuigd te zijn dat een intensieve voorbereiding in Nederland de beste aanpak is voor het behalen van sportieve successen. Fans zullen ongetwijfeld benieuwd zijn naar de resultaten van deze strategische keuze en hoe deze zich zullen vertalen naar de prestaties van het team in de tweede seizoenshelft.