×
Home Nieuws Livescore

Robert Maaskant: Eredivisie spelers 'onderbelast' volgens oud-trainer

Robert Maaskant: Eredivisie spelers 'onderbelast' volgens oud-trainer
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 11:40 uur

Voormalig trainer Robert Maaskant heeft zijn zorgen geuit over het gebrek aan speeltijd voor veel spelers in de Eredivisie. Volgens Maaskant worden deze spelers 'onderbelast', wat volgens hem een negatieve invloed kan hebben op hun ontwikkeling en prestaties. Zijn opmerkingen kwamen nadat hij met verbazing toekeek naar het competitieduel tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle afgelopen zondagmiddag, dat eindigde in een gelijkspel van 1-1.

Maaskant, die zelf ervaring heeft als trainer in de Eredivisie, benadrukte het belang van voldoende speeltijd voor spelers om zich te kunnen ontwikkelen en groeien als profvoetballers. Hij uitte zijn bezorgdheid over het feit dat sommige spelers niet regelmatig aan spelen toekomen en daardoor niet de kans krijgen om zich te bewijzen en te verbeteren.

De oud-trainer riep clubs en trainers op om meer aandacht te besteden aan het optimaal benutten van de potentie van spelers en hen voldoende speelkansen te bieden. Maaskant benadrukte dat een gebrek aan speeltijd niet alleen nadelig is voor de individuele spelers, maar ook voor de competitie als geheel, aangezien het de kwaliteit en het niveau van het Nederlandse voetbal kan beïnvloeden.