×
Home Nieuws Livescore

Weghorst niet opgeroepen voor Oranje-duels: 'Jammer', aldus spits

Weghorst niet opgeroepen voor Oranje-duels: 'Jammer', aldus spits
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 10:56 uur

Wout Weghorst zal niet te zien zijn in de komende interlands van het Nederlands elftal tegen Hongarije en Duitsland. De spits heeft geen uitnodiging ontvangen van bondscoach Ronald Koeman en betreurt dit. Na zijn indrukwekkende prestatie tegen FC Groningen, waarbij hij een heldenrol vervulde, heeft Weghorst zijn gedachten gedeeld over de beslissing van de bondscoach.

Het ontbreken van Weghorst in de selectie van Oranje komt als een verrassing voor velen, gezien zijn sterke optredens in de Bundesliga voor VfL Wolfsburg. De spits heeft laten weten dat hij graag zijn land zou vertegenwoordigen en teleurgesteld is dat hij niet is opgeroepen. Weghorst blijft echter vastberaden en gemotiveerd om zijn beste spel te blijven tonen en zo hopelijk in de toekomst weer in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal.

Ronald Koeman heeft aangegeven dat de keuze om Weghorst niet op te roepen gebaseerd is op tactische overwegingen en de concurrentie binnen de selectie. De bondscoach benadrukt dat de deur voor Weghorst altijd open blijft en dat zijn prestaties nauwlettend worden gevolgd. Weghorst zelf blijft positief en gefocust op zijn clubverplichtingen, in de hoop dat zijn goede vorm uiteindelijk beloond zal worden met een terugkeer naar het nationale team.