×
Home Nieuws Livescore

Van Hanegem kritisch: 'Geen vakwerk in Eredivisie, ook niet bij Ajax'

Van Hanegem kritisch: 'Geen vakwerk in Eredivisie, ook niet bij Ajax'
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 10:00 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem heeft kritiek geuit op het niveau van vakmanschap in de Eredivisie, waarbij hij geen enkel team spaart, inclusief de topclub Ajax. Van Hanegem, ook wel bekend als 'De Kromme', is van mening dat er momenteel geen sprake is van 'vakwerk' in de Nederlandse competitie. Zelfs het roulatiesysteem dat Ajax-coach Francesco Farioli hanteert, kan de goedkeuring van de voetballegende niet wegdragen.

De uitspraken van Van Hanegem hebben de voetbalwereld opgeschud en zorgen voor de nodige discussie onder fans en experts. Met zijn scherpe analyse benadrukt de oud-voetballer het belang van consistentie en kwaliteit in het spel, ongeacht de club of spelsysteem. De kritiek van Van Hanegem werpt een nieuw licht op de prestaties van teams in de Eredivisie en daagt zowel spelers als trainers uit om het niveau van vakmanschap te verhogen.

Als een van de meest gerespecteerde figuren in het Nederlandse voetbal, heeft Willem van Hanegem altijd zijn ongezouten mening gegeven over de sport. Zijn recente opmerkingen over het gebrek aan vakwerk in de Eredivisie dienen als een wake-up call voor alle betrokkenen om te streven naar betere prestaties en een hoger niveau van professionaliteit. Het is nu aan de clubs en spelers om te bewijzen dat zij in staat zijn om het vakmanschap te tonen waar Van Hanegem naar verlangt, en zo het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau te tillen.