×
Home Nieuws Livescore

Bosz te ver: Makkelie 'bejegend' na PSV-Sparta, tuchtzaak?

Bosz te ver: Makkelie 'bejegend' na PSV-Sparta, tuchtzaak?
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 09:56 uur

Trainer Peter Bosz heeft voor opschudding gezorgd door scheidsrechter Danny Makkelie openlijk te bekritiseren na de wedstrijd tussen PSV en Sparta (2-1). Dit gedrag is volgens voetbalanalisten Marciano Vink en Kenneth Perez over de schreef gegaan. In de studio van ESPN uitten zij hun verbazing over de acties van Bosz, waarbij Perez zelfs de mogelijkheid van een tuchtzaak opperde.

Na de nederlaag van zijn ploeg tegen Sparta leek Bosz zijn emoties niet onder controle te hebben en uitte hij zijn ongenoegen richting Makkelie. Deze publieke 'bejegening' van de scheidsrechter heeft tot verontwaardiging geleid binnen de voetbalwereld. Vink en Perez benadrukken het belang van respect voor de arbitrage en vinden dat Bosz een grens heeft overschreden met zijn gedrag.

De vraag die nu rijst, is of de actie van Bosz gevolgen zal hebben in de vorm van een tuchtzaak. Perez speculeert hier openlijk over en wijst op de mogelijke consequenties van de confrontatie tussen de trainer en de scheidsrechter. Het is afwachten hoe deze situatie zich verder zal ontwikkelen en of Bosz zich zal moeten verantwoorden voor zijn handelen na de wedstrijd tegen Sparta.