×
Home Nieuws Livescore

Vink: Ajax-spelers niet allemaal tevreden na late zege

Vink: Ajax-spelers niet allemaal tevreden na late zege
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2024 08:16 uur

Voormalig Ajax-speler Marciano Vink heeft zijn bedenkingen geuit over de sfeer in de kleedkamer van de Amsterdamse club na de late overwinning op FC Groningen met 3-1. Vink vermoedt dat niet alle spelers met een goed gevoel de kleedkamer zijn binnengegaan na de wedstrijd. Een opvallend moment was de wissel van Brian Brobbey, die toe moest zien hoe invallers Wout Weghorst en Chuba Akpom het net wisten te vinden. Brobbey zelf staat nog droog wat betreft doelpunten in de Eredivisie, terwijl zijn vervangers direct impact hadden op het scoreverloop.

De jonge aanvaller Brobbey zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn geweest dat hij niet zelf het verschil kon maken in de wedstrijd tegen FC Groningen. Zijn vervangers Weghorst en Akpom lieten zien dat ze direct van waarde kunnen zijn voor het team door te scoren. Dit kan voor Brobbey een extra motivatie zijn om zijn eigen doelpuntenproductie op te schroeven en zijn stempel te drukken in het eerste elftal van Ajax.

De situatie rondom Brobbey roept ook vragen op over de concurrentie binnen de selectie van Ajax. Met spelers als Weghorst en Akpom die direct van zich lieten horen na hun invalbeurt, wordt de druk op andere aanvallers binnen de ploeg verhoogd. Het is aan trainer Erik ten Hag om hier op een goede manier mee om te gaan en de juiste keuzes te maken in het belang van het team en de individuele spelers.