×
Home Nieuws Livescore

Peter Bosz deelt schuld moeizame start PSV tegen Sparta

Peter Bosz deelt schuld moeizame start PSV tegen Sparta
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 oktober 2024 07:48 uur

Trainer Peter Bosz van PSV heeft zich deels verantwoordelijk gesteld voor de stroeve start van zijn ploeg tegen Sparta. De controleur Mauro Júnior werd meerdere malen gezien aan de rechterkant, waardoor de tegenstanders uit Rotterdam vrij gemakkelijk door het centrum konden infiltreren.

Bosz erkende na de wedstrijd dat de tactische keuzes niet helemaal uitpakten zoals gehoopt. Door Mauro Júnior op de flank te laten opereren, ontstond er ruimte in het hart van de defensie van PSV, wat Sparta wist uit te buiten. De coach benadrukte echter dat het een collectieve verantwoordelijkheid is en dat het team als geheel moet leren van deze fouten.

De Eindhovenaren wisten uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken en met een overwinning van het veld te stappen, maar Bosz is vastbesloten om de zwakke punten aan te pakken en te verbeteren. Met het oog op de komende wedstrijden zal de tactiek mogelijk aangepast worden om dergelijke kwetsbaarheden te minimaliseren en de tegenstanders beter te kunnen controleren.