×
Home Nieuws Livescore

Peter Bosz blijft kritisch op scheids Makkelie na uitbarsting

Peter Bosz blijft kritisch op scheids Makkelie na uitbarsting
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 oktober 2024 23:48 uur

Trainer Peter Bosz heeft opnieuw zijn ongenoegen geuit over scheidsrechter Danny Makkelie tijdens een persconferentie bij ESPN. Na zijn eerdere uitbarsting over de arbiter, waarbij hij aangaf 'altijd boos te zijn' op Makkelie, werd Bosz na de wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam (2-1) nogmaals gevraagd naar zijn mening over de scheidsrechter. De coach liet weten dat zijn gevoelens jegens Makkelie onveranderd zijn en dat hij teleurgesteld was in de beslissingen die tijdens de wedstrijd waren genomen.

Bosz benadrukte dat hij vindt dat scheidsrechters een cruciale rol spelen in het verloop van een wedstrijd en dat het belangrijk is dat zij hun taken objectief en professioneel uitvoeren. De trainer gaf aan dat hij begrijpt dat scheidsrechters fouten kunnen maken, maar dat hij van mening is dat er in sommige gevallen sprake is van structurele problemen in de arbitrage.

De uitspraken van Bosz hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Verschillende analisten en collega-coaches hebben gereageerd op de kritiek van de trainer en hebben hun eigen visie gegeven op de rol van scheidsrechters in het hedendaagse voetbal. Het is duidelijk dat het debat over de arbitrage in het Nederlandse voetbal nog lang niet is uitgedoofd en dat er nog veel discussie zal volgen over dit onderwerp.